Trouwambtenaar Quirine Bordes

Muziek bij de huwelijksceremonie

JA ! Muziek tijdens en of rondom de huwelijksceremonie geeft een extra dimensie aan je bruiloft, of je nu trouwt voor de wet of ceremonieel!

Om te beginnen is muziek bij de entree van de bruid en bruidegom aller sfeer bepalendst ! Je voelt spanning, je weet niet wat je te wachten staat en de muziek kleurt dit moment, maakt het af en zet de sfeer neer waar je je goed bij voelt. Maar je hebt ook het moment van het ondertekenen van de huwelijksakte door de bruid en bruidegom en de getuigen. Dit kan een stil moment zijn, maar kun je ook met muziek sfeer geven. Waarbij de sfeer van ontlading en opluchting van het zojuist gegeven ja-woord behouden blijft ! En bij de afsluiting van de ceremonie, als je iedereen wilt meenemen naar het vervolg van het programma van de trouwdag, kies dan een lied of een gedeelte van een lied dat dit overbrengt.

Neem dus rustig de tijd om tijdens de voorbereiding van jullie huwelijk opzoek te gaan naar de juiste nummers voor de juiste momenten. Je kunt natuurlijk door je oude platen collectie heen gaan, maar Spotify staat vol met playlists speciaal gericht op huwelijken en ceremonies. Jullie speciale nummer staat daar vast tussen.

Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om live muziek tijdens jullie huwelijksceremonie te laten spelen/zingen. Ga je voor de complete band of hou je het intiem? Live muziek tijdens jullie huwelijksceremonie vraagt natuurlijk wel een goede voorbereiding met de artiest. Het zoeken van een goede artiest kan gemakkelijk en snel via verschillende kanalen online zoals bijvoorbeeld Plugify.

Maak je geen gebruik van live muziek, let er dan op dat de nummers rustig worden weggedraaid en op het juiste moment. Bespreek dit moment met je trouwambtenaar, je weddingplanner of je ceremoniemeester of -meesters.

Muziek is natuurlijk heel persoonlijk en zelf weten jullie natuurlijk het best welk nummer bij jullie ceremonie hoort. Mochten jullie daar toch nog hulp bij nodig hebben, hieronder een aantal nummers die ik als trouwambtenaar vaak voorbij hoor komen:

Nieuws en leuke tips

van Trouwambtenaar Quirine Bordes

Nog meer weten? of Kennis maken?

Stuur me een email ! 

Informatie aanvraag

2 + 12 =