Het traject naar jullie huwelijksdag ! 

Een aanvraag 

De samenwerking begint natuurlijk met een aanvraag ! Veel bruidsparen hebben mijn naam van iemand doorgekregen en benaderen mij via mijn website ! Maar ik sta ook met een profiel op The Perfect Wedding (theperfectwedding.nl) en op Alle trouwambtenaren (www.alletrouwambtenaren.nl) ! Op het moment van het krijgen van de aanvraag zet ik altijd direct de datum als optie in mijn agenda, mits hij natuurlijk niet al bezet is !

Vrijblijvend kennis maken 

Na de aanvraag is het aller begin een kennismaking ! Het fijnste is het vind ik om een fysieke kennismaking te plannen. Dit moment is natuurlijk vooral voor jullie om een gevoel te krijgen bij mij, maar ook bij ons. De gelegenheid voor jullie als bruidspaar om te voelen of ik inderdaad degene mag zijn die jullie om het jawoord mag vragen ! Deze kennismaking is geheel vrijblijvend en kan bij mij plaatsvinden, bij jullie of ergens halverwege tussen ons in.   

Voorbereidend gesprek 

Als jullie mij bevestigd hebben dat jullie graag willen dat ik jullie trouwambtenaar / babs / ceremoniespreker wordt, dan plannen we het vervolgtraject in! Bij een wettelijke ceremonie zullen we zaken moeten regelen met de gemeente waarin jullie gaan trouwen. Ik werk voor drie gemeenten (Amsterdam, Leiderdorp en Bodegraven-Reeuwijk), maar in alle andere gemeenten van Nederland moet worden aangevraagd of ik eenmalig benoemd mag worden om jullie huwelijk te voltrekken. Bij een ceremonieel huwelijk is dit traject niet nodig.

Daarnaast gaan we de ceremonie voorbereiden ! Ik kom hiervoor graag (weer) bij jullie thuis om tot in het kleinste detail jullie te helpen met een goede voorbereiding. Ik bespreek met jullie vanuit de 16 jaar ervaring die ik heb, hoe jullie willen dat de ceremonie vorm wordt gegeven. En of jullie wel aan de raarste dingen hebben gedacht. Zoals of het gangpad breed genoeg is, of iemand de deuren voor jullie opent en bijvoorbeeld wie de muziek aanzet ! Vooral om te voorkomen dat jullie achteraf kunnen denken ‘als ik dat had geweten, had ik het anders gedaan’. 

Verder gaan we in dit gesprek het natuurlijk hebben over jullie ! Hoe zijn jullie opgegroeid, wanneer hebben jullie elkaar ontmoet, wat vinden jullie zelf onderwerpen die belangrijk voor jullie zijn om terug te horen in de ceremonie. Zijn er gebeurtenissen die goed voor mij zijn om te weten maar die jullie echt niet willen laten terugkomen in de ceremonie.

Ik ga in dit gesprek niet helemaal de diepte in, omdat ik dat graag wil doen na het gesprek. Ik stuur jullie namelijk allebei dezelfde vragenlijst die jullie los van elkaar gaan beantwoorden. Dit zijn vragen die mij gaan helpen om te infiltreren in jullie leven ! En doordat jullie elkaars antwoorden niet weten, zal het kunnen leiden tot verrassende momenten tijdens de ceremonie ! 

Na dit gesprek ga ik ook mensen om jullie heen contacten ! Over wie jullie zijn, hoe ze jullie zien als stel, hoe ze jullie zouden omschrijven en nog veel meer vragen die mij gaan helpen om het beeld van jullie compleet te krijgen ! 

Met deze voorbereiding creëer ik hopelijk een soort van ‘trip down memory lane’ voor jullie en kan ik me, doordat jullie je open stellen, inleven in wie jullie zijn en waar jullie voor staan. De juiste ingrediënten om de ceremonie in de gewenste vorm te realiseren ! 

De huwelijksdag zelf 

Met alle input ga ik vervolgens aan de slag ! Ik ga alles eerst lezen en dan valt langzaam jullie verhaal op zijn plek ! Situaties vallen samen en dan ga ik schrijven ! Ik schrijf de speech altijd helemaal uit en neem hem geprint mee naar jullie huwelijksdag. Vaak neem ik de speech ook nog mee op mijn chromebook, just in case ! Op verzoek kan ik de speech printen als iemand slechthorend is bijvoorbeeld ! Ik denk ook graag mee als er buitenlandse gasten zijn om ze te betrekken bij de ceremonie door bijvoorbeeld mijn speech te (laten) vertalen, deels of helemaal.

Ik ben op de huwelijksdag zelf ongeveer een uur van tevoren aanwezig om met jullie ceremoniemeester en/of weddingplanner bijvoorbeeld alles nog even te doorlopen ! Ik lees ook altijd mijn speech nog een keer door en dan gaan we vlammen ! 

Na afloop van de ceremonie blijf ik graag nog even meegenieten van de sfeer. Van een toost, een speech, de taart aansnijden en alles wat er wellicht volgt in het opvolgende moment. Het liefst natuurlijk een felicitatiemoment met jullie als man en vrouw ! 

Na de huwelijksdag 

Na jullie huwelijksdag ben ik altijd super benieuwd hoe jullie het hebben ervaren ! Niet alleen de ceremonie maar natuurlijk de hele dag. Ik vind het altijd heel waardevol om foto’s te mogen ontvangen, ook om te kunnen gebruiken op mijn website en/of social media. En natuurlijk hoor ik heel graag hoe jullie terugkijken op de ceremonie.  Het voelt soms heel raar om weer ‘uit jullie leven te stappen’, maar door nog wel contact te hebben na jullie huwelijksdag verdwijn ik niet meteen ! 

Heb ik jullie enthousiast gemaakt over mij en mijn werkwijze ? Zie hieronder de manieren waarop jullie mij kunnen bereiken ! 

Hier kunnen jullie me nog meer vinden !

Jullie mogen me altijd bellen !

T +31 (0) 6 1977 4226

Vragen ? Of kennis maken ? Mail me !

Dit zijn professionals uit het vak waar ik graag mee werk!