Meer over mij als babs ! 

Toen ik 23 was, gingen vrienden van mij trouwen ! Elk detail van hun huwelijksdag was tot in de puntjes georganiseerd…behalve de ceremonie… De bewuste trouwambtenaar sprak haar naam verkeerd uit en vertelde hun verhaal vol onjuistheden en zonder passie. Het werd het gesprek van de dag en zorgde vooral voor veel hilariteit. Maar niet voor mijn vriendin… Toen ik haar een maand later sprak tijdens een etentje, vertelde ze hoe erg ze het vond dat dit haar herinnering was aan het ja zeggen. Het moment van de dag. Dat is me bijgebleven ! En het heeft er na anderhalf jaar voor gezorgd dat ik naar het stadhuis van Amsterdam ging (waar ik toen woonde) om te vragen hoe je trouwambtenaar wordt! 

Dat was in 2006. Ik was 25 en ik verwachte eigenlijk een standaard wegwimpel-antwoord van de meneer die ik aanspraak bij de balie. Maar het was zo’n moment van ‘het heeft zo moeten zijn’. Want deze bewuste man (waar ik later bij nog heel veel huwelijken mee heb samengewerkt omdat hij ook bode was) koppelde mij aan de afdelingsmanager van Burgerzaken en zij nodigde mij direct uit voor een sollicitatiegesprek ! Nog geen twee maanden later mocht ik beginnen als Jongste Trouwambtenaar van Nederland ! Helaas is dit een titel die ik inmiddels wel al heb moeten afstaan, maar ik heb hem met trots gedragen ! 

Nadat ik ben begonnen als trouwambtenaar (Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand oftewel babs) voor de gemeente Amsterdam, kreeg ik al snel vragen uit mijn vriendenkring om hun babs te zijn, ook buiten Amsterdam. Zelf ben ik opgegroeid in de omgeving van Rotterdam, waar ik dan ook al veelvuldig heb mogen zijn. Maar wat zijn er veel mooie plekken in Nederland om te trouwen. Traditionele trouwlocaties zoals kastelen en prachtig monumentale panden of juist idyllische en verrassende locaties die Nederland rijk is. Denk aan het strand, jullie achtertuin, een open weiland, een kelder…elk bruidspaar zijn eigen wensen!

Natuurlijk zijn er ook prachtige plekken in het buitenland; olijfgaarden in Italië, finca’s in Spanje, chalets in de Ardennen of gewoon de camping met uitzicht op zee ! Als jullie willen dat ik jullie waar dan ook trouw, zeg ik zelden nee ! 

Vanaf 2015 ben ik als zelfstandig trouwambtenaar verder gegaan en ben ik super trots op mijn fantastische baan ! Mede mogelijk gemaakt door al die geweldige bruidsparen die mij het vertrouwen hebben gegeven mij te vragen als hun trouwambtenaar ! 

Mijn doel

Jullie een onvergetelijke mooie herinnering geven ! 

Zijn jullie maar blij dat jullie niet mijn eerste bruidspaar waren ! Ik was zo zenuwachtig als wat, maar ik had toen bij hen al hetzelfde doel wat ik nu nog steeds heb : een ceremonie maken die bij het bruidspaar past zodat zij een mooie herinnering hebben aan het ja zeggen ! 

En echt elke ceremonie is bijzonder. Of het nou een ceremonie is die kort is en zich beperkt tot de formaliteiten of een ceremonie die lang is met veel persoonlijke elementen. Het jawoord doet iets met elk bruidspaar. 

Het mooiste is als ik als compliment achteraf kreeg dat het leek alsof ik het bruidspaar al heel lang ken en dus een bekende van ze ben. Dan heeft de chemie tussen mij en het bruidspaar gewerkt ! Dan is het jullie gelukt om jullie open te stellen en is het mij gelukt om dat te delen wat inderdaad naadloos past bij wie jullie zijn. 

Natuurlijk heb ik me in de loop der jaren ontwikkelt. Door bijvoorbeeld makkelijk in te kunnen spelen op onverwachte situaties in een ceremonie (kan zijn door kinderen, kan zijn door muziek die het niet doet, wat dan ook!). Maar ik ben ook inmiddels er om jullie vanuit een adviesrol echt volledig te kunnen voorbereiden op jullie ceremonie ! 

Als ik terugkijk op alle ceremonies die ik heb mogen leiden, ben ik het meest trots op de referenties die ik ontvang. Hieruit voel ik dat de energie die ik krijg van bruidsparen, ook heb terug kunnen geven in een herinnering ! 

In bewegend beeld ! 

Misschien leuk om mij ook een beetje ‘in actie’ te zien, daarom wat beeldmateriaal van enkele ceremonies ! Deze filmpjes staan ook allemaal op mijn youtube kanaal (Quirine Bordes).

Met dank aan de medewerking van de bruidsparen !

In beeld !

Het zijn nogal wat foto’s van 16 jaar ! Ik denk dat er weinig andere beroepen zijn waar je zoveel foto’s van jezelf hebt ! Er zijn er natuurlijk ook een paar bij van het aller begin, hopelijk herkennen hetzelfde enthousiasme en de passie die ik heb voor het beroep van trouwambtenaar !

Heb ik jullie enthousiast gemaakt over mij en mijn werkwijze ? Zie hieronder de manieren waarop jullie mij kunnen bereiken ! 

Hier kunnen jullie me nog meer vinden !

Jullie mogen me altijd bellen !

T +31 (0) 6 1977 4226

Vragen ? Of kennis maken ? Mail me !

Dit zijn professionals uit het vak waar ik graag mee werk!