Trouwen in Nederland

Trouwambtenaar Quirine Bordes

Hebben jullie besloten te willen trouwen in Nederland? Zodra jullie een locatie hebben gekozen, is het verstandig na te denken over de invulling van de ceremonie. Daarbij hoort ook de keuze voor een trouwambtenaar.

Trouwen voor de Nederlandse wet

Ikzelf ben beëdigd trouwambtenaar voor de gemeente Amsterdam en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Door deze beëdiging ben ik bevoegd om in elke willekeurige gemeente van Nederland voor de Nederlandse wet huwelijken te voltrekken.

De gemeente waar jullie in trouwen, verbindt jullie in eerste instantie aan een ambtenaar die werkt voor de bewuste gemeente. Jullie hebben echter altijd de mogelijkheid om een verzoek in te dienen voor een eigen trouwambtenaar. Sommige gemeenten stellen als voorwaarde dat een eigen trouwambtenaar wel beëdigd moet zijn in een andere gemeente.

Ik heb in de jaren dat ik huwelijken voltrek, het nog nooit meegemaakt dat een gemeente geen medewerking verleende voor een verzoek om eenmalig een huwelijk in hun gemeente te voltrekken.

Er zijn ook gemeenten die de mogelijkheid bieden om een ambtenaar eenmalig te laten beëdigen, speciaal voor jullie huwelijk. Dit zou ik echter niet snel adviseren. Ook al is deze persoon ongetwijfeld erg persoonlijk bij jullie betrokken en kan hij of zij wellicht goed spreken, hij heeft niet de ervaring die een trouwambtenaar wel heeft. In dat geval zou ik adviseren deze persoon een groot gedeelte, het persoonlijke gedeelte, van de ceremonie voor zijn/haar rekening te nemen. Maar het formele gedeelte, en de coördinatie van de ceremonie, zou ik altijd overlaten aan een ervaren trouwambtenaar.

Ceremonieel trouwen

Jullie kunnen altijd beslissen om ceremonieel te trouwen. Dan trouwen jullie niet formeel voor de wet, maar is er verder geen verschil. Ik word steeds vaker gevraagd om ceremonieel als trouwambtenaar een stel te verbinden. Bij het voltrekken van een ceremonieel huwelijk, zal ik zorgen voor alle benodigdheden om de ceremonie zo echt mogelijk te maken. Dat betekent dat ik bijvoorbeeld een akte opstel die getekend wordt door zowel het bruidspaar als de getuigen, ik neem een hamer mee, eventueel pennen en indien gewenst een kinderakte.

De redenen om ceremonieel te trouwen, vinden jullie terug onder “ceremonies”.

Alles weten over een ceremonie om tot jullie ceremonie te komen? Klik door en lees meer !

Trouwen in Nederland

Nederland is zo mooi ! Hebben jullie besloten te willen trouwen in Nederland? Dan kan dat in veel gemeenten op zowat elke stoeptegel en in sommige gemeenten alleen op aangewezen trouwlocaties ! Ik hoop dat jullie vooral een locatie kiezen die je wilt, want, misschien via een omweg, overal waar jullie willen, kan je trouwen ! Zodra jullie een locatie hebben gekozen, hoop ik dat jullie  na gaan denken over de ceremonie. En dus de keuze voor een trouwambtenaar...

Trouwen in het buitenland

Bijzonder ! Als jullie hebben besloten te willen trouwen in het buitenland, weten jullie vast ook al dat dit best wat geregel met zich meebrengt! Het is niet in elk land mogelijk om het huwelijk officieel te laten erkennen door de Nederlandse wet ...daarom kiezen de meeste bruidsparen ervoor om in het buitenland ceremonieel te trouwen. Niemand hoeft dit te weten en alles aan de ceremonie lijkt echt ! En het gaat om het gevoel van jullie en dat zal zeker echt zijn !

Tarieven

Allereerst is het goed om te 'voelen' of we echt bij elkaar passen in een vrijblijvende kennismaking ! En als jullie dan een klik voelen, wil ik natuurlijk heel graag jullie trouwambtenaar zijn !  Het tarief dat ik vraag is altijd een vast bedrag met daarbij een kilometervergoeding. Dus geen extra kosten omdat het een zaterdag is, een avond is of laat op de avond ! Trouwen jullie in Amsterdam, Bodegraven-Reeuwijk en Leiderdorp, dan geldt dit tarief niet aangezien ik voor deze gemeenten werk !

Referenties

Lees hier de reacties van bruidsparen die jullie voorgingen!

Nog meer weten? of Kennis maken?

Stuur me een email ! 

Informatie aanvraag

12 + 14 =