Trouwceremonies

Trouwambtenaar Quirine Bordes

Voor jullie trouwceremonie zijn er twee manieren zijn om mij als trouwambtenaar te vragen.
Dat kan omdat jullie een trouwambtenaar zoeken omdat jullie voor de wet willen trouwen. Maar het kan ook als jullie ceremonieel willen trouwen.

Voor de wet trouwen

Als jullie besluiten mij te willen als trouwambtenaar bij jullie ceremonie waarbij jullie direct voor de wet trouwen, dan zal ik als ambtenaar beëdigd moeten zijn in de gemeente waarin jullie trouwen. Omdat ik al beëdigd ben voor drie gemeentes (Amsterdam, Leiderdorp en Bodegraven-Reeuwijk), kan ik elke gemeente in Nederland verzoeken mij voor een dag te beëdigen. Daar zitten wel kosten aan verbonden die per gemeente verschillen.

Ceremonieel trouwen

Als jullie ceremonieel willen trouwen, betekent het dat ik jullie trouwambtenaar kan zijn, maar ik jullie niet voor de wet in de echt aan elkaar verbindt.

Jullie kunnen hiervoor kiezen vanuit kostenoverweging. Het scheelt kosten als jullie niet mij officieel in een andere gemeente hoeven te laten beëdigen en jullie betalen geen kosten aan de gemeente voor de ceremonie. 

Maar het kan ook dat jullie graag op een locatie willen trouwen, die geen trouwlocatie is voor de Nederlandse wet. Bijvoorbeeld in jullie eigen achtertuin, een open plek in het bos of een bijzondere plek aan het strand. Dus dan moet je wel ceremonieel trouwen.

Als jullie in het buitenland willen trouwen, is het ook niet altijd mogelijk om daar voor de wet te trouwen. De meeste huwelijken die in het buitenland plaatsvinden, zijn dan ook ceremonieel.

Daarnaast kunnen jullie de wens hebben om opnieuw je geloftes af te leggen nadat je officieel getrouwd bent. Dan kan ik als trouwambtenaar deze geloftes opnieuw afnemen in een ceremonie !
Uiteraard zul je wel nog een moment moeten bepalen samen voor de Nederlandse wet elkaar het ja-woord te geven als jullie ceremonieel trouwen en nog niet getrouwd zijn !

Alles over de ceremonie

Trouwen voor de wet

Als jullie besluiten mij te willen als trouwambtenaar bij jullie ceremonie waarbij jullie direct voor de wet trouwen, dan zal ik als ambtenaar beëdigd moeten zijn in de gemeente waarin jullie trouwen...

Ceremonieel trouwen

Als jullie ceremonieel willen trouwen, betekent het dat ik jullie trouwambtenaar kan zijn, maar ik zal jullie dan niet voor de wet in het echt verbindt....

Taal van de ceremonie

Hiermee bedoel ik letterlijk de taal van de ceremonie. Je hebt de mogelijkheid om in Nederland in diverse talen een ceremonie te houden. Dit verschilt wel per gemeente...

Alles weten over een ceremonie om tot jullie ceremonie te komen? Klik door en lees meer !

Trouwen in Nederland

Nederland is zo mooi ! Hebben jullie besloten te willen trouwen in Nederland? Dan kan dat in veel gemeenten op zowat elke stoeptegel en in sommige gemeenten alleen op aangewezen trouwlocaties ! Ik hoop dat jullie vooral een locatie kiezen die je wilt, want, misschien via een omweg, overal waar jullie willen, kan je trouwen ! Zodra jullie een locatie hebben gekozen, hoop ik dat jullie  na gaan denken over de ceremonie. En dus de keuze voor een trouwambtenaar...

Trouwen in het buitenland

Bijzonder ! Als jullie hebben besloten te willen trouwen in het buitenland, weten jullie vast ook al dat dit best wat geregel met zich meebrengt! Het is niet in elk land mogelijk om het huwelijk officieel te laten erkennen door de Nederlandse wet ...daarom kiezen de meeste bruidsparen ervoor om in het buitenland ceremonieel te trouwen. Niemand hoeft dit te weten en alles aan de ceremonie lijkt echt ! En het gaat om het gevoel van jullie en dat zal zeker echt zijn !

Tarieven

Allereerst is het goed om te 'voelen' of we echt bij elkaar passen in een vrijblijvende kennismaking ! En als jullie dan een klik voelen, wil ik natuurlijk heel graag jullie trouwambtenaar zijn !  Het tarief dat ik vraag is altijd een vast bedrag met daarbij een kilometervergoeding. Dus geen extra kosten omdat het een zaterdag is, een avond is of laat op de avond ! Trouwen jullie in Amsterdam, Bodegraven-Reeuwijk en Leiderdorp, dan geldt dit tarief niet aangezien ik voor deze gemeenten werk !

Nieuws en leuke tips

van Trouwambtenaar Quirine Bordes

Nog meer weten? of Kennis maken?

Stuur me een email ! 

Informatie aanvraag

6 + 3 =