Hoe werk ik

Trouwambtenaar Quirine Bordes

Waarom ik zo graag huwelijken voltrek?
Vanwege jullie! Jullie geven mij energie, geven mij de eer onderdeel te zijn van de belangrijk(st)e dag van jullie leven. Ik geef jullie graag een ceremonie die jullie in gedachten hebben. Of deze nou eenvoudig, uitgebreid, klein of groot is. Met een lach of een traan, of allebei. Altijd in een mix tussen formeel en informeel.

Daag me maar uit, hoe meer eigen de wensen, hoe groter de uitdaging de ceremonie op jullie maat te maken! Lees hieronder hoe ik te werk ga.

Super trots ! Ik mag mezelf beste trouwambtenaar van Zuid-Holland noemen !

Love Awards
Categorie Beste Trouwambtenaar 2018
Provincie Zuid Holland

HOE IK WERK !

In de jaren dat ik nu Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand ben, heb ik me altijd 100% ingezet voor de stellen die ik heb mogen trouwen. Inmiddels durf ik wel te zeggen dat het mij lukt om voor ieder stel te begrijpen wat hun wensen zijn. Daarnaast heb ik door de jaren ervaring de rust en ruimte om in te spelen op alles wat er tijdens een ceremonie gebeurt.

Het is mijn doel jullie een ceremonie te geven waar jullie naar op zoek waren. En het liefst nog  meer…!

Jongste Trouwambtenaar van Nederland

Ik voltrek huwelijken vanuit mijn persoonlijke karaktereigenschappen toewijding, positiviteit en enthousiasme. Al sinds 2006. Toen ben ik op 25-jarige leeftijd bij de gemeente Amsterdam naar binnen gelopen om informatie in te winnen over het beroep trouwambtenaar. Ik verwachte eigenlijk een standaard antwoord, misschien iets op papier, maar niet dat ik werd uitgenodigd om het door hen in een persoonlijk gesprek toe te lichten ! Nog geen week later zat ik in gesprek met de gemeente. De in mijn ogen informatieve afspraak bleek een verkapt sollicitatiegesprek, want na afloop werd ik gevraagd om te beginnen!
Zo begon ik mijn loopbaan als Jongste Trouwambtenaar van Nederland! Helaas is dit een titel die ik inmiddels wel al heb moeten inleveren, maar ik heb hem met trots gedragen!

Hoewel bij mijn eerste huwelijken ik waarschijnlijk honderd keer meer zenuwachtig was dan de bruidsparen, heb ik altijd het gevoel gehad dat ik van toegevoegde waarde kon zijn vanuit hun wensen. En als ik terugkijk op de 15 jaar dat ik dit werk doe, is de essentie van mijn benadering nooit veranderd.

Kennismaking

Om te beginnen hoort daarbij een kennismaking. De gelegenheid voor jullie als bruidspaar om te voelen of ik inderdaad degene mag zijn die jullie om het ja-woord mag vragen ! Waaraan jullie je willen open stellen en die jullie vertrouwen met alles wat ik krijg te horen over jullie.

Vervolgens gaan we een maand ongeveer voor jullie huwelijk met elkaar echt in gesprek om de ceremonie vorm te geven.

Vanuit mijn ervaring kan ik daarin van begin tot eind tot in het kleinste detail jullie te voorzien van advies. Door te vertellen wat belangrijk kan zijn als jullie bijvoorbeeld muziek willen bij de ceremonie. Door ideeën aan te kunnen dragen als jullie bijvoorbeeld iets tegen elkaar willen zeggen, de zogeheten geloften. Of het detail wat te doen als je als bruid wilt worden weggegeven en hoe je dit moment zo goed mogelijk kan neerzetten.

Natuurlijk wil ik ook in dit gesprek weten wie jullie zijn. Samen, maar zeker ook als individu. Wat jullie bezighoudt, typeert, wat jullie heeft gevormd, en hoe jullie in jullie dagelijks zijn en doen.

Vragenlijst

Na dit gesprek volgt vervolgens nog een vragenlijst die ik jullie individueel toestuur. Het zijn dezelfde vragen, maar voor mij is het bijzonder (zeker om te gebruiken!) als ik jullie eigen versies hoor van de antwoorden ! 

Een aantal mensen om jullie heen stuur ik vervolgens ook graag een vragenlijst. Zo krijg ik een zo volledig mogelijk beeld van jullie en stelt het mij in de gelegenheid informatie te kunnen filteren om vervolgens te gebruiken voor mijn speech !

Het succes van een ceremonie

Wat in mijn ogen het succes van een ceremonie bepaalt, is de klik die we met zijn drieën weten te vinden. Daar heb ik uiteraard een groot aandeel in, maar jullie ook. Als jullie je open opstellen, je de echte kant van jullie zelf laten zien en mij van de juiste input voorzien, heb ik de juiste ingrediënten om de ceremonie in de gewenste vorm te realiseren !

Mijn carriereverloop

Ik ben als Jongste Trouwambtenaar van Nederland begonnen in 2006 in de gemeente Amsterdam. Samen met de hoofdstad wilde ik de ceremonies persoonlijker maken en in een ceremonie dichter tot de wensen van de bruidsparen komen. Het voltrekken van huwelijken heb ik altijd met dezelfde passie en toewijding gedaan. Geen bruidspaar is hetzelfde, en daarmee ook geen enkele ceremonie.

Huwelijken voltrokken

%

Passie en Professionaliteit

Cijfer The Perfect Wedding

Mijn eigen huwelijk

Dat elk huwelijk anders is, bevestigt die van mij. Van ons natuurlijk; van Stefan en mij.

Na het aanzoek wilden we eigenlijk het liefst alleen een groot feest. Met al onze dierbare vrienden en familie. Een feest wat niet veel mensen zouden vergeten. We zochten daarom naar een gekke draai om aan het feest te geven, dat past wel een beetje bij ons. Eigenlijk wisten we het vrij snel: het moest gaan plaatsvinden op 1 april 2011. En vooral: we besloten aan NIEMAND te vertellen dat het ons trouwfeest ging worden…

Nog meer weten? of Kennis maken?

Stuur me een email ! 

Informatie aanvraag

9 + 2 =